North Command

En blogg om friluftsliv, utrustning och små projekt som knyter detta an.

Klargöringsplatser och platsbyggda bänkar

Kategori: På en runda

Solen har börjat titta fram lite mer regelbundet och med den lite högre temperaturer. Men som bekant så är inte aprilvädret att lita på i någon större utsträckning, så när det vankades solsken och mildare väder passade vi på att sticka ut en runda. Denna gång så blev det östra delarna av Skåne och en gammal klargöringsslinga för stridsfyget som förärades en vissit.
Infarten till klargöringsslingan var en lång och smått igenvuxen historia.
 
Efter lite traskande så började dock hungern sätta in och mycket riktigt visade klockan lunch. Så efter att ha hittat en bra sten att laga maten på så tände vi våra kök och började tillaga dagens lunch, ravioli respektive ärtsoppa. Raviolin har (efter empiriskt testande) visat sig ta lång tid på sig att bli varm, vilket synnerligen inte är fallet med ärtsoppan.
Gott smakar det, med det tar längre tid än man tror.
 
Efter att lunchen intagits så var vi klara med vår tur till klargöringsslingan och bestämde oss för att påbörja tillbakaresan. Då vi inte kände oss helt klara med dagen så valde vi att stanna till vid ett vindskydd med eldstad för att sitta och snacka lite. Sagt och gjort så sprakade det snart en eld som värmde så bra som bara en öppen eld kan göra. Med lite tur och skicklighet lyckades vi bygga en bänk av en planka och två spetsiga vedträn, tillräckligt nära eldstaden för att få värmen, men inte mitt i röken. 
Det brinner bra!
 
 
 Inte världens stabilaste, men helt klart funktionell och ganska bekväm.