North Command

En blogg om friluftsliv, utrustning och små projekt som knyter detta an.

En runda med brorsan

Kategori: På en runda

Så nu när semestern är över och verkligheten åter igen är ett faktum så blev det också dags för en tripp ut i skogen med min bror. Det blev kända leder i naturreservat, en runda på ca 8km. Då det fortfarande är Augusti och vädret är på topp så blev det inte Haix på fötterna utan istället mina äldre trailrunning skor som andas lite bättre men samtidigt inte kompromissar, varken med grepp eller vattentålighet då de har ett mycket effektivt Gore-Tex foder. För övrigt så blev det Fjällräven Vidda och T-shirt. I packningen så hadde jag förutom vatten och sjukvårdskitt även mat för två, kok utrustning och mitt senaste tillskott i utrustningsarsenalen. En liten yxa som jag renoverat under de senaste veckorna, mer om den i ett separat inlägg när den är 100% klar.
 
Turen började på fina "trädäcks" liknande gångar som sträcker sig runt hela den uppdämda sjön i dalens mitt. Ganska snart så övergår trädäcket till vältrampade stigar över stock och sten med tidvisa inslag av spångbrädor som kanske annars är vanligast över kalfjällets myrmarker. Det där med stock och sten är för denna sträcka välldigt bokstavligt då en del stormfällda träd ligger över spåret och det bitvis endast är knytnävesstora stenar som utgör stigen vi går på. Efter en rejäl uppförsbacke som verkligen gör skäl för namnet uppförsbacke så stannar vi till vid en övernattningsstuga för att tillaga lunchen och jag passar på att ta några fotografier av min nyrenoverade yxa. 
När lunchen var uppäten var det dags för färden tillbaka mot bilen, denna gången uppe på dalkammen vilket bjöd på en fantastisk utsikt när man vågade sig fram till kanten på stupet ner i dalen. Ute på ett klipputsprång valde vi att ta en sista paus inna vi skulle vara tillbaka till vår utgpångspunkt. Det hela blev en mycket bra dag ute för oss båda, en ren avslappning för både kropp och sinne, även om det tidvis var fysiskt ansträngande.
 
Min trogna ryggsäck som varit med på många äventyr, Fjällräven Vidda och mina löparskor
Stigen som vi gick på, denna del tillhör dalkammen som vi gick tillbaka längs.
 
Bäcken, detta konstant porlande inslag som mynnar ut i den uppdämda sjö vid rundans början.