North Command

En blogg om friluftsliv, utrustning och små projekt som knyter detta an.

En tur i skogen med skärmskyddsbygge

Kategori: På en runda

Så blev det idag en tur i skogen, det var ingen lång vandring vi företog oss denna Måndag. Det blev bara ca 30 minuter från bilen då skogen vi gick i inte var allt för stor. Så vi bestämde oss för att göra npågot nyttigt med detn tid vi hadde, vi skulle bygga ett skärmskydd. Utan att använda snöre för att binda ihop det hela och utan att täta med presenning. Förvisso skulle vi inte sova i det men  Så efter lite egenhändigt uppvärmd ärtsoppa satte vi igång. 
Vi valde att bygga ett skärmskydd lagom för oss båda och skulle det visa sig även våran packning. 
Det tog sin lilla tid att få ihop skärmskyddet, och det blev inte 100% färdigställt. Men i slutändan så var båda mycket nöjda med resultatet!
Det är värt att nämna att vi inte tog granris eller andra grenar från stående träd, då skogen nyligen börjat avverkas så fanns det gott om både granris och omkullkörda björkgrenar som vi kunde använda oss av i bygget. Den uppmärksamme kan troligen se ett par brister i vår byggnation, och tro mig. Vi vet att de fanns där, men vi ville gärna riva skärmskyddet också innan det blev totalmörkt.
 
Detta var även ett utmärkt tillfälle att prova den nya sågen jag köpt. En separat recention följer innom kort, men som en snabb översyn så är det en hopfällbar såg som har utbytbara sågblad. Sågen kostade mig 50kr på XXL Sport. Sågen presterar över förväntan och likvärdigt med betydligt dyrare varianter på hopfällbara och lätta friluftssågar. Bilder på sågen följer längst ner.
 
 
Lite dåliga ljusförhållanden och mobilkamera gjorde att bilderna inte blev superbra. Dock så blev de inte så mörka tack vare nattläget
 Vi valde att bygga skärmskyddet med överliggaren i midjehöjd.
 
 Själva ramverket börjar komma på plats, överliggaren stöttas av två grövre grenar i lagom höjd. (Helge ville inte synas på bild)
 
 Efter att stommen var klar så började vi sätta granris längs "väggarna" så att den tomma delen av grenen låg upp på själva taket.
 
 Det börjar att arta sig rejält med granriset.
 
Helge lägger sista handen vid taket.
 
Bygget är klart och inspekteras från längre avstånd. Om det inte varit för skiftesgränsen med ljusare träd hade man inte sett det så tydligt. (nattläge)
 
En lite närmare tagen bild. (nattläge)
 
 Helge provligger och kollar så att det är bäverfritt i skärmskyddet. (nattläge)
 
Sågen, utfälld.
 
Sågen, hopfälld.
Kommentera inlägget här: